9:00 - 13:00

15:00 - 18:30

C/ Bisbe Morgades, 4

08560 Manlleu

93 851 01 80

vedrunamanlleu@vedruna.cat

Veniu a signar per un consum responsable (ILP)

Es necessiten 50.000 signatures perquè la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre el consum responsable arribi al Parlament de Catalunya per a ser debatuda. Us conviden a signar la ILP a la porteria de l’escola trobareu el plecs per signar la resposta.

 

CARTA DELS ALUMNES DE VEDRUNA VALL:

Benvolgudes famílies,

Som alumnes de 3r ESO, de l’escola Vedruna Vall de Terrassa, i el curs passat, dins del projectes 9.2 (matèria que engloba matemàtiques, socials i anglès) vam treballar un projecte que s’anomenava Make it Visible (MIV). Es basa en el consum responsable dels diferents productes que comprem cada dia, en l’ètica i la transparència de les empreses que els fabriquen i a més, ens presenta una nova tecnologia per fer-ho possible, la Near Field Communication (NFC). Aquesta tecnologia és l’equivalent del contactless de les targetes de crèdit.

Després d’analitzar etiquetes de diferents productes, ens vam adonar que ens donaven molt poca informació; per exemple, la botiga i nosaltres com a consumidors, poques vegades sabem si el que estem a punt de comprar és un producte sostenible, si hi ha esclavitud infantil al darrere, si hi ha igualtat salarial entre home i dona, ni quines han estat les condicions laborals del treballadors, etc.

A partir de totes aquestes coses que hem pogut observar i analitzar vam decidir redactar una ILP (Iniciativa Legislativa Popular) amb l’ajuda del professorat. Amb aquesta iniciativa  de llei les empreses treballaran per ser més ètiques i vetllaran per l’origen dels productes i la seva traçabilitat.

El mes d’abril passat, nosaltres,  els alumnes de l’escola Vedruna Vall de Terrassa, vam presentar aquesta proposta de llei al Parlament, i el mes de maig d’enguany, el Parlament de Catalunya va admetre a tràmit aquesta ILP. Per l’alumnat ha estat una gran sorpresa i a la vegada un gran repte. Per aquest motiu, ara necessitem la teva signatura, i la de 50.000 persones més. D’aquesta manera la nostra proposta podrà tirar endavant i el nostre somni es farà realitat.

Si teniu qualsevol dubte, podeu consultar la pàgina web del projecte: https://ilpconsumresponsablevedruna.cat en el qual també trobareu un vídeo explicatiu.

Us animem a què vingueu a signar a la nostra escola o a qualsevol de les 36 escoles Vedruna de tot Catalunya.

Us hi esperem!

Ben cordialment,

Alumnes de 3r d’ESO de l’escola Vedruna Vall de Terrassa

Comments are closed.
ÚLTIMES NOTÍCIES


 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.