9:00 - 13:00

15:00 - 18:30

C/ Bisbe Morgades, 4

08560 Manlleu

93 851 01 80

vedrunamanlleu@vedruna.cat

“Chromecamp 2019″

Gairebé 300 alumnes faran de “mestres” en una jornada formativa “EdTech” que tindrà lloc a CaixaForum de Barcelona el proper dissabte 16 de març. L’event, adreçat a docents d’arreu és el primer a tot Europa d’aquestes característiques.

“Chromecamp; així s’anomena l’esdeveniment que tindrà lloc a CaixaForum de Barcelona el proper dissabte 16 de març, en una jornada matinal de formació adreçada al professorat i amb una característica particular: s’inverteixen els rols. Així, nens i nenes i nois i noies (des de P5 fins a secundària) mostraran a docents com la tecnologia els ha acompanyat en el procés d’aprenentatge i són precisament tots ells que es converteixen en els grans protagonistes.

La finalitat és compartir amb tota la comunitat educativa tot allò que han pogut desenvolupar a les aules després de la implementació dels chromebooks com a eina habitual de treball.

D’aquesta manera es mostraran més de 70 activitats repartides en modalitats diferents: elevator pitch, workshops, shows i  experiences.

Hi haurà, per tant, aules on es desenvoluparan tallers específics que mostraran als docents com emprar diferents eines, un espai amb taules d’experiències, una sala on els alumnes comunicaran projectes d’èxit en format “pitch” i un auditori on es representaran espectacles vinculats a les STEAM.

Gamificació, Programació, Robòtica Educativa, Realitat Augmentada, Realitat Virtual, Disseny i impressió 3D són alguns dels conceptes, entre molts d’altres, que seran presents rere les experiències presentades. També s’hi podran veure projectes que han estat  guardonats en convocatòries adreçades al sector educatiu  (Mobile Learning Awards, App Awards, Baldiri Reixach o Premi TIC de la FECC entre d’altres) i que els nois i noies volen compartir amb altres docents.

La iniciativa, sorgida d’un grup d’alumnes i docents, vol ser  una manera de reflexionar a l’entorn dels aprenentatges que avui desenvolupem a les aules, de compartir coneixement i, sobretot, de donar protagonisme als alumnes.

Els gairebé 400 mestres i professors que ja han formalitzat la seva inscripció no només podran interactuar amb els alumnes sinó que també es podran descarregar les plantilles amb tota la programació i desenvolupament de les activitats que s’hi presentin.

D’altra banda la iniciativa comptarà amb la presència de persones rellevants dins el camp educatiu, tecnològic i altres àmbits, que observaran de prop aquesta experiència pionera i transformadora.  A tall d’exemple hi haurà representació de Google, també de professorat de diferents universitats catalanes o membres d’ entitats com MSchools , la plataforma que lidera iniciatives de participació escolar i innovació educativa.

L’organització de l’event mostra la seva satisfacció davant del ressò i resposta de la comunitat educativa, ja que en una setmana de l’acte, només queden 20 places disponibles que es poden formalitzar a través del web creat per l’ocasió: http://chromecampvedruna.cat/

Per als nens i nenes i nois i noies, tots ells de diferents escoles Vedruna, és un repte. Desprenen il·lusió, entusiasme, iniciativa en el compte enrere cap a l’acte que serà per a elles i ells un gran esdeveniment.

És una oportunitat més de transcendir l’aula, l’escola i projectar a la societat allò que fan i que els serveix per aprendre. Un intent  de compartir, d’obrir aules i espais, per avançar plegats en aquest context canviant i transformador.

Chromecamp 2019 és una iniciativa de la xarxa d’escoles de la fundació Vedruna Catalunya Educació amb la col·laboració de CaixaForum i altres entitats vinculades al sector educatiu.

Chromecamp en dades:

a/ Més de 400 participants

b/ Gairebé 300 nens i nenes; nois i noies configuren el programa

c/ 22 pitchs

d/ 3 shows

e/ 36 experiences

f/ Més de 200 dispositius tecnològics: mòbils; chromebooks; impressores 3D; Drons; plaques making-making; robots; projectors; panells interactius; entre altres.

Comments are closed.
ÚLTIMES NOTÍCIES


 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.